Το ιστολόγιο αυτό περιλαμβάνει υλικό το οποίο για πολλούς και διάφορους λόγους δεν βολεύεται στον "επίσημο" ιστότοπό μας (digitalzoot.weebly.com).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Παιδιά στον κόσμο - Σε τι σχολεία σπουδάζουν

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στις σχολικές τάξεις του κόσμου, από το οποίο μπορούμε να δούμε τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν στα σχολεία των χωρών του κόσμου, από τα σχολεία των πλούσιων χωρών της δύσης μέχρι τα σχολεία φτωχών χωρών της Αφρικής και της Ασίας.

Το πρωτότυπο υλικό είναι από τους φωτογράφους του πρακτορείου Ρώυτερς.


Υεμένη
Σε μια φτωχή ορεινή περιοχή της χώρας, ένα δωμάτιο φτωχικό, χωρίς καν ρεύμα: αυτό είναι όλο κι όλο το σχολείο του χωριού. Παρ' όλο που η κοινωνία είναι μουσουλμανική, στις μικρές αγροτικές περιοχές και στα σχολεία με μικρά παιδιά τα πράγματα -αναγκαστικά- είναι πιο χαλαρά, με αποτέλεσμα τα αγόρια να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τα κορίτσια.



Αιθιοπία
Απίστευτα φτωχικό σχολείο, με λίγες τάξεις και ακόμα λιγότερα παιδιά, αφού πολλά παιδιά του Δημοτικού στην Αιθιοπία δεν πηγαίνουν σχολείο. Σε μία χώρα με πολλούς αναλφάβητους, το αξίωμα του δασκάλου αποπνέει έναν αρκετά μεγάλο σεβασμό.



Ταϊβάν
Γυμνάσιο Min-sheng, στην Ταϊπέι.
Η φωτογραφία δείχνει την στιγμή μετά το μεσημεριανό γεύμα που πήραν οι μαθητές μαζί με τον δάσκαλο, που παίρνουν έναν μισάωρο υπνάκο. Ήταν τόσο εξοικειωμένοι με αυτό που όντως κοιμούνταν. Μετά την μισή ώρα, βγήκαν για 10 λεπτά στην αυλή και μετά συνέχισαν το μάθημά τους.



Κούβα
Παρά την φτώχεια της, έχει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο.
Όλα τα παιδιά του Δημοτικού πηγαίνουν σχολείο και οι αναλφάβητοι στην χώρα είναι ελάχιστοι.



Μπουρούντι
Φτωχικός χώρος, άδειος, και μία δασκάλα για απελπιστικά πολλά (πάνω από 100) παιδιά.



Κολομβία
Σχολείο στην Σοάτσα, μια πόλη δίπλα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, με τα παιδιά σε ατομικά θρανία και τον παπα-δάσκαλο, τον πατέρα Χουάν Ουμπέρτο Κρουζ στο πίσω μέρος της αίθουσας.



Πακιστάν
Μαθητές της Τρίτης τάξης της σχολής Μασάλ. Σ' αυτό το ειδικό πρότυπο σχολείο φοιτούν παιδιά  μη προνομιούχα από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Παιδιά που τις υπόλοιπες ώρες δουλεύουν ως μικροπωλητές, οδοκαθαριστές, ζητιάνοι, κλπ.



Ιαπωνία
Μαθητές της Πρώτης τάξης. Είναι μετά το τέλος των μαθημάτων. Είναι η ώρα του homeroom όπως την ονομάζουν· η ώρα που περιμένουν να έρθει η στιγμή να φύγουν.



Ουρουγουάη
Αγροτικό σχολείο, στα περίχωρα της πόλης Μίνας. Είναι μονοθέσιο (με έναν μόνο δάσκαλο) και με 12 μαθητές, από 4 έως 11 ετών. Στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται το άρμεγμα της αγελάδας, η φύτευση λαχανικών και το μαγείρεμα.



Βιετνάμ
Μικρό σχολείο στην περιοχή Dong Van, στα σύνορα με την Κίνα, βόρεια της πρωτεύουσας Ανόι. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς βιβλία. Τα παιδιά διδάσκονται στην τοπική γλώσσα χμονγκ.



Ινδία
Δημόσιο σχολείο στο Νέο Δελχί.



Η.Π.Α.
Η 7η τάξη της Λατινικής Σχολής της Βοστώνης, στην Μασαχουσέτης. Η Λατινική Σχολή της Βοστώνης είναι το πρώτο (και παλαιότερο) δημόσιο σχολείο στις Η.Π.Α. και ιδρύθηκε το 1635. (Με ξύλινο πάτωμα, παρακαλώ...)



Βραζιλία
Σχολείο για παιδιά Ινδιάνους, στην πολιτεία Αμαζόνας.



Αφγανιστάν
Η δασκάλα και τα κορίτσια της ποζάρουν σε μία υπαίθρια αίθουσα, έξω από την πόλη Τζαλαλαμπάντ.



Κένυα
Παιδιά μεταξύ έξι και επτά ετών, σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην Κιμπέρα (αχανής παραγκούπολη 850.000 κατοίκων, δίπλα στο Ναϊρόμπι).



Βόρεια Ιρλανδία
Μαθητές της τρίτης τάξης του δημοτικού σχολείου της πόλης Πόρτρας (Portrush), στο βόρειο τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας.



Γεωργία
Μαθητές της Πέμπτης τάξης ενός δημοτικού σχολείου στην Τιφλίδα. (Προσέξτε το ξύλινο πάτωμα...)



Μαλαισία
Μαθητές (11 έως 18 ετών) ενός θρησκευτικού σχολείου έξω από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, την ώρα που απαγγέλλουν το κοράνι.



Αφγανιστάν
Μαθήτριες σε γυμνάσιο της πρωτεύουσας Καμπούλ.



Λωρίδα της Γάζας
Ο Μωχάμεντ (ο δάσκαλος) εξετάζει τις ασκήσεις των παιδιών στο μάθημα των αγγλικών, σ' αυτό το σχολείο της Ράφα (νότια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας).



Μαρόκο
Αρχή του σχολικού έτους (15 Σεπτεμβρίου). Πόζα για φωτογραφία, σε δημοτικό σχολείο του
Ραμπάτ.



Βόρεια Ισπανία
Δημοτικό σχολείο σ' ένα ψαροχώρι στην χώρα των Βάσκων.



Ακτή Ελεφαντοστού
Δημοτικό σχολείο στο Αμπιτζάν. Φτωχική αίθουσα, με μόνο εξοπλισμό μερικά παλιά θρανία. Στον τοίχο παράθυρο με πολύ μικρά ανοίγματα, για προστασία από τον ήλιο, την ζέστη και την βροχή.



Τουρκία
Σύριοι μαθητές, πρόσφυγες από την Συρία, περιμένουν για την έναρξη του πρώτου μαθήματος της χρονιάς, σ' ένα δημοτικό σχολείο της Άγκυρας.



Δείτε και ένα βίντεο με τις στιγμές πριν και μετά από το κλικ της φωτογραφίας
ΚΛΙΚ στην εικόνα:




Πηγές εικόνων:
www.nbcnews.com
www.theguardian.com

Το πρωτότυπο υλικό είναι από το πρακτορείο Ρώυτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου